Welke Penning kies jij voor je huisdier?

Er is een verschil tussen een gewone dieren penning en een QR penning. De QR penning word namelijk in tegenstelling tot de gewone penning niet gegraveerd. Ook is de QR penning veel lichter. Daarnaast is het gemaakt van de beste kwaliteit aluminium. Maar het grootste en belangrijkste verschil is de QR code.

Wat is een QR penning?
QR is de afkorting van Quick Response. Ofwel snelle reactie in het Nederlands. Een QR code is een vierkantige vormige code. Deze staat meestal op de achterkant van de penning gedrukt.

Hoe werkt een QR penning?
Met je mobiele telefoon download je een QR scan app. Als je de penning met deze app scant wordt je doorgelinkt naar een site. Op deze site staan je gegevens ( deze registreer je van te voren). Als iemand je huisdier vind kunnen ze de penning dus scannen. De vinder ziet op zijn telefoon direct de gegevens die je hebt ingevoerd.

Welke gegevens kan je bijvoorbeeld registreren?

  • Je eigen naam- en adresgegevens
  • Telefoonnummers waar je op te bereiken bent
  • Je kunt ook een foto van je huisdier toevoegen
  • De medische gegevens die beschikbaar zijn
  • Evt. chipnummer van uw huisdier etc

Heb je een nieuw telefoon nummer? of ga je misschien verhuizen? Geen probleem de gegevens zijn ten slotte makkelijk te wijzigen. Dit in tegenstelling van een normale penning. Deze zou je dan opnieuw moeten laten maken.

Is het beter om QR-codes of microchips voor huisdieren te gebruiken?
QR-codes zijn gemakkelijker te verkrijgen dan microchips. Een dierenarts moet altijd een microchip plaatsen. Microchips kunnen onder de huid bewegen. Hierdoor is het moeilijker je huisdier te lokaliseren.

News Reporter
En wie ben ik dan wel om te schrijven? Simpel: het is mijn beroep. Ik werk al een geruime tijd als schrijvend journalist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *