Sporting just cause: een uitweg voor profspelers

Een speler tekent een contract, maar is door uiteenlopende redenen niet in staat om zijn uren te volmaken. In dit geval is er nog een uitweg, namelijk de zogeheten “sporting just cause-regeling”

Als de speler niet in staat is om meer dan 10% officiële wedstrijden bij te wonen van hun club dan kan het contract indien binnen de afgesproken periode, eenzijdig beëindigd worden. Het is niet zo dat iedere speler zich op dit recht kan beroepen. Er komen nog veel omstandigheden en regelingen bij van pas en daarom zal dit per individueel onderzocht worden. Mocht er inderdaad sprake zijn van de regeling, dan moet dit binnen 2 weken na de wedstrijd van het seizoen bepaald worden.

Hoe gaat het in Nederland te werk?

In Nederland is het voorval nauwelijks ter spraken geweest. Door onwetendheid van spelers en coachen is er zelfden gebruik van gemaakt. Er zijn ook geen gevallen bij ons bekend waarin een voetballer hiervoor in aanmerking kwam. En mocht dit wel het geval zijn dan is het maar de vraag of hij deze financiële verantwoording op zich wilt nemen.

Zo heeft Avinci Sportrecht zich in de rechtbank op vele fronten nuttig gemaakt. Denk maar aan de vergoedingen voor overlopers van het amateur naar de professionele voetbal wereld. Avinci richt zich niet enkel en alleen op voetbal. Een ieder die een sport uitoefent en met juridische zaken te kampen krijgt kan op de hulp van deze sportrecht bijstand rekenen.

En wat verdiend een Nederlands voetballer dan zoal?

Dat hangt van vele factoren af. De salarissen tijdens de eredivisie in het buitenland zijn torenhoog.  Wat een Nederlandse speler gemiddeld in zijn hoogtijden meesleept is voor een professionele speler in Engeland een lachtertje. Je zou een Nederlands voetbalsalaris kunnen vergeleken met een weekloon voor een topspeler van Engeland. Zo sleept chelsea zonder pardon een kwart miljoen per week in de spaarpot. Wil je meer voetballer salaris inkomsten bekijken? Op voetballer-lifestyle.nl vind je een compleet overzicht!

 

News Reporter
En wie ben ik dan wel om te schrijven? Simpel: het is mijn beroep. Ik werk al een geruime tijd als schrijvend journalist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *